27 май 2010 г.



Едно мини интервю с Иваширо-сенсеи(мангака-та на PSYREN), взето от страниците на джъмп, надявам се да ви е интересно :)

Въпрос 1 - Как се роди идеята за Псайрен?

Дойде от един много обичан и често гледан филм от моето детство – „Завръщане в бъдещето”. Гледах го отново след завършването на предишната ми творба (
Mieru hito) , и той беше това, което ме накара да се замисля за Сценария за времевите примки. Оттам дойде идеята за един куп джаджи, свързани с него и историята започна да се оформя.

Въпрос 2 – На кои аспекти от историята обърнахте
особено внимание в процеса на създаването и?


С оглед на сложните обстоятелства и скрития смисъл в тази творба, аз положих всички усилия да запазя историята възможно най-проста и сбита, и насочих вниманието си към това тя да не стане Maniactic – т.е. да не е разбираема само за малка група запознати и силно потопени в тази материя фенове. Също така съм се опитал в края на всяка глава да предизвикам читателя да изпита любопитство от развитието по нататък, да почувства с пълна сила въпроса: „Какво ще стане следващата седмица?”


Въпрос 3 – Моля кажете какво е Вашето послание към претендентите за Treasure Award .


Интересните истории и завладяващите персонажи са безсмислени без Вашето послание към читателите. Да нарисуваш историята си в лесно разбираем вариант е също един от аспектите от представянето и. Докато спазвате това, мисля, че сте свободни да рисувате всичко, което пожелаете. Работете здраво!

Благодарности на magnitar55 за превода.

2 коментара: